leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes

thema verjaardag
abraham
sarah
hawaii
horror
hollywood
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60
surprise party

thema kinderverjaardag
brandweer
ridders
prinsessen
cupcake
hello kitty
heksen
voetbal

uitnodiging thema kinderfeest
brandweerfeest
ridderfeest
prinsessenfeest
cupcakefeest
piratenfeest
hello kitty feest
heksenfeest
voetbalfeest

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

kinderverjaardag knipvellen
kinderverjaardag
jongen
leeftijd
meisje

verlanglijstjes kinderverjaardag
verlanglijstje kinderfeest
verlanglijstje voor jongen
verlanglijstje voor meisje

verjaardag cadeaus
verjaardag oorkonde
leuk verjaardagscadeau
leuke cadeautips
leuk verjaardagcadeautje
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland
Een avontuurlijk kinderfeestje voor de kleine kereltjes onder ons, het piratenfeest. Om dit feest voor de stoere mannetjes die bij het feest aanwezig zijn te laten slagen vind je hieronder leuke spelletjes tips, leuke feestartikelen om het kinderfeest nog echter te maken en verkleedkleding om de jarige op een echte piraten kapitein te laten lijken. Wat piraten graag eten en drinken zal hier ook snel duidelijk worden. Om kinderen uit te nodigen voor dit feestje hebben we ook een echte piratenfeest uitnodiging in huis.

Uitnodigingen: Een schatkaart hoort natuurlijk bij een piratenuitnodiging. Je kunt ze prima zelf maken door een wit vel papier ‘oud’ te maken. Print eerst op een vel papier een schatkaart, er zijn meer dan voldoende afbeeldingen van op het internet te vinden. Daarna bewerk je dit vel met koffie. Kwastje in een beker koffie dopen en ligt over het papier heen halen. Om het extra spannend te maken kun je met een aansteker de randen van het papier een beetje afbranden. Of je kunt een piratenfeest uitnodiging gebruiken die wij voor je gemaakt hebben, alleen nog even uitprinten.

Versieringen: Piratenkleuren zijn vooral zwart en rood. Bijvoorbeeld rode lappen stof draperen langs de muren (of bij de voordeur) en die decoreren met afbeeldingen van piraten, papagaaien, piratenvlaggen, schatkaarten, gouden munten, enz.. De tafel dekken met een zwart plastic kleed met rode servetten en borden. Leuk voor op het midden van de tafel is een pirateneiland. Gebruik wat geel zand, zet daarop een piratenschip en andere accessoires die bij het piratenleven horen. Om het helemaal af te maken, zwarte ballonnen met rode linten aan het plafond.

Eten en drinken: Cupcakejes versieren met zwarte botjes van marsepein of fondant. Natuurlijk frietjes met vissticks want dat eten piraten! Chipjes in grote zwarte of rode schalen. Wanneer het feestje in december is geef je gouden chocolademunten. Schatkistjes met gekleurde snoepjes en om te drinken een grote kom met vruchtenbowl.

Kijk ook eens in onze feestwinkel vol piratenfeestartikelen.

Spelletjes

Vind de schat: Vertel de piraatjes dat een andere groep piraten hun schat heeft gestolen maar in hun haast om weg te komen veel gouden munten heeft verloren. Vind de gestolen munten terug! Verstop door het hele huis munten, bij mooi weer kan het ook in de tuin. De piraat die de meeste munten vind, heeft gewonnen.

Gevecht op de loopplank: Maak van langwerpige ballonnen ‘zwaarden’. (Gebruik figuurballonnen waarmee ook bv. dierfiguren worden gemaakt.) Een lange plank is de loopplank, je kunt hem iets verhogen met blokken eronder maar echt nodig is het niet. Twee piraten houden een zwaardgevecht op de plank, wie weet als langste te blijven staan op de loopplank?

Haai!: Spel voor buiten of een grote binnenruimte. Leg een grote uitgevouwen krant of een groot stuk behangpapier in het midden van de ruimte, dit is een eiland. De piraatjes lopen rond tot iemand ‘Haai!’ roept. Iedereen gaat dan op het veilige eiland staan. Na iedere keer wordt een stuk van het papier gescheurd. Steeds minder piraatjes passen op het eiland, wie het niet meer lukt om op het eiland te komen is ‘af’. Tenslotte blijft er één piraatje over, dat is de winnaar. Piraatjes die met één been op het eiland staan zijn ‘veilig’, ook mogen piraatjes elkaar helpen door elkaar op te tillen.

piratenfeest feestartikelen

Modder: Op een pirateneiland is natuurlijk meer dan genoeg modder om in vast te zitten! Eén piraatje begint als tikker. Wanneer een piraatje getikt wordt moet hij blijven staan met armen en benen wijd (vast in de modder). Hij kan bevrijd worden wanneer een ander piraatje onder zijn benen doorkruipt. Het spel is uit wanneer alle piraatjes vast in de modder zitten. Spreek af dat piraatjes die iemand uit de modder halen niet getikt mogen worden.

Kapitein: Klassiek spelletje met een piratentwist. Je hebt er wel een flinke ruimte voor nodig, het is dus een buitenspel of voor een flinke binnenruimte. Zet twee strepen ongeveer 15 meter uit elkaar. Eén piraatje wordt benoemd tot kapitein en gaat in het midden tussen de lijnen staan. Alle andere piraatjes staan achter de lijnen. Wanneer iemand ‘Schip Ahoy’ roept moeten de piraatjes achter de ander lijn proberen te komen. De kapitein probeert zoveel mogelijk piraatjes aan te tikken. Wie getikt wordt moet de hand van de kapitein vasthouden. In het midden ontstaat zo een steeds langere sliert piraatjes die kunnen tikken. Het piraatje dat als laatste overblijft is de volgende kapitein.

Aanvallen!: Kinderen vinden dit geweldig, zeker wanneer er een volwassene bij is die zich goed kan inleven in zijn/haar rol. Geef de piraatjes allemaal een zwaard (gebruik daarvoor lange ballonnen of plastic opblaaszwaarden), één volwassene is een piraat die per ongeluk op het pirateneiland terecht is gekomen. Het leukste is natuurlijk wanneer de piraat ook echt als een piraat verkleed is. De kleine piraatjes mogen aanvallen en wie de vreemde piraat met het zwaard weet te raken krijgt een aantal snoepjes. Het spel is uit wanneer alle snoepjes op zijn. (Het spel wordt ook wel eens de ‘menselijke piñata genoemd.)


home
© feestjes.net, piraten kinderfeestje