leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes

thema verjaardag
abraham
sarah
hawaii
horror
hollywood
hippies jaren 60
surprise party

thema kinderverjaardag
brandweer
ridders
prinsessen
cupcake
piraten
hello kitty
heksen
voetbal

uitnodiging thema kinderfeest
brandweerfeest
ridderfeest
prinsessenfeest
cupcakefeest
piratenfeest
hello kitty feest
heksenfeest
voetbalfeest

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

kinderverjaardag knipvellen
kinderverjaardag
jongen
leeftijd
meisje

verlanglijstjes kinderverjaardag
verlanglijstje kinderfeest
verlanglijstje voor jongen
verlanglijstje voor meisje

verjaardag cadeaus
verjaardag oorkonde
leuk verjaardagscadeau
leuke cadeautips
leuk verjaardagcadeautje
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland
De jaren 70 en 80 waren de jaren van de disco. De tijd waarin we destijds in discotheken massaal genoten van de muziek van toen. Voor iedereen met heimwee naar die tijd zijn die muzikale toppers, die we tegenwoordig classics noemen, nog steeds te beluisteren. De jaren 70 en 80 waren, wat dat betreft, een feest. Dat is ook de reden waarom de discofeesten nog steeds populasir zijn om te vieren. Ga je een disco party uit die tijd organiseren, hier zijn leuke tips te vinden met leuke spelletjes om te spelen bij dit feest, welk eten en drinken bij die tijd horen en decoraties, versieringen en feestartikelen om die jaren helemaal na te bootsen. Wil je de gasten uitnodigen met een uitnodiging in de jaren 70 en 80 stijl? Ook dat is mogelijk, het design kun je maken zoals jij wenst.

Feest met de sfeer van de jaren ’70 en ’80? De jaren ’70 en ’80 waren de jaren van heldere kleuren, extreme mode, muziek die we nog steeds niet zijn vergeten en natuurlijk kapsels die het plafond konden raken. Kies je voor een feest met als thema de jaren ’70 en ’80? We geven je volop ideeën om je feest onvergetelijk te maken!

Uitnodigingen: Maak uitnodigingen in de trend van deze jaren zo weten je gasten meteen wat ze kunnen verwachten (en hoe ze zich moeten kleden). De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Het waren de jaren vol met disco (met heldere neonkleuren), daarnaast ontstond Punk met zijn bizarre kapsels, donkere make-up en donkere kleding. De reggae was populair met als belangrijkste kleuren rood, geel en groen. Het was de tijd van Abba, John Travolta, Dolly Dots, Doe Maar, Wham, Duran Duran en vele anderen. Maak een compilatie van artiesten uit deze tijd voor je uitnodiging om iedereen gelijk in de goede sfeer te brengen.

Decoraties: Denk aan discolampen en lavalampen om de ruimte te verlichten. Natuurlijk veel neonkleuren, lichtgevende sticks in neonkleuren en een kralengordijn in iedere deuropening. Hang posters aan de muur van sterren uit deze tijden. Het was ook de tijd van dikke, wollen kleden op de vloer in vaak donkere kleuren (bruin en beige), niet zo handig voor een feest maar je kunt ze wel over banken draperen. De zitzakken kwamen in en daarnaast (gelukkig maar voor korte tijd), de zitkuilen. Wanneer je de ruimte hebt maak je een relaxruimte naast al het disco-geweld. In de jaren ’70 werd de Smiley populair en enkele jaren later de Rubiks kubus. In je kamer hingen ‘visnetten’ aan het plafond waar je van alles in kon mikken, een snelle manier om je ruimte te versieren. Maar het zal vooral de muziek zijn die de sfeer gaat bepalen, we geven nog een klein lijstje (en verre van compleet): Michael Jackson, Madonna, Culture Club, Dead or Alive, Kool and the Gang, the Village People, Bee Gees, Kiss, Sex Pistols, Queen, Simple Minds, de onvergetelijke Cindy Lauper en juist deze mix maakt deze jaren onvergetelijk!

In onze feestwinkel kun je veel jaren ’70 & ‘80-feestartikelen vinden voor je themafeest.

Leuke uitnodigingen maken? Maak hier leuke jaren ’70 & ’80 themafeest uitnodigingen.

Eten & Drinken

Wat was populair in de jaren ’70 en ’80? Slaatjes vooral: huzarensalades (met stip op 1), aardappelslaatjes, zalmslaatjes en haringsalade (met bietjes). Er werd gedipt met rauwe bloemkoolroosjes, rauwe worteltjes en bleekselderijstengels. Die laatste werden ook wel gevuld met Boursin of MonChou. Verder stond op tafel: asperges gerold in een plakje ham, plakjes leverworst, blokjes kaas op een prikker met een zilveruitje of augurk erbij, doppinda’s en veel gevulde eieren. Garnalencocktails waren populair, in een wijnglas met een hele lading whiskeysaus. Natuurlijk was er ook chips maar nog niet in alle smaken van nu, je kon kiezen tussen paprika en naturel (met het al genoemde dipsausje erbij). Wat dronk je op een feestje? Rosé, zoete witte wijn, martini, sherry, bessen (als een mixdrankje), allerlei frisdranken en bier.

Spelletjes & meer

Twister! : Ga terug in de tijd met Twister! Laat je gasten in een menselijk knoop veranderen met dit spel uit de jaren ’70. Draai het wiel maar en handen/voeten op de goede kleur zetten. Wie blijft het langste ‘overeind’. Hilarisch spel dat weinig voorbereiding kost, alleen het spel aanschaffen.

Karaoke: Wie kent nog de muziek uit de jaren ’70 & ’80 en kan een geweldig optreden weggeven? Het is leuk om voor het beste optreden een prijs weg te geven. Denk aan ‘de beste zang’, ‘beste performance’ of de ‘beste look-a-like’.

De jaren 70 en 80 roepen bij veel mensen nog leuke herinneringen op. De jaren dat de jeugd genoot van de muziek in de discotheken. De jaren van bekende filmhits zoals Grease. Jaren die we graag nog eens herbeleven. Dat is altijd mogelijk met een jaren 70 en 80 disco feest. Het bijwonen van zo'n feest is nog leuker als je in de kleding uit die tijd verschijnt. Hieronder vind je het, leuke verkleedkleding uit de jaren 70 en 80.

jaren 70 en 80 disco verkleedkleding

Rubiks kubus: Voor wie even rustig onderuit (op een zitzak) een puzzel op wil lossen! Wie kan het snelst de puzzel oplossen? Of, wanneer dit te moeilijk is, wie heeft het snelst één kleur goed? Ken je deze nog?: Je verdeelt de gasten hiervoor in groepjes maar individueel spelen kan ook wanneer je niet te veel gasten hebt. Laat een (heel) klein stukje van een populaire hit uit de jaren ’70 of ’80 horen en laat de gasten raden wie dit heeft gezongen. De liedjes zijn vaak nog wel bekend maar de uitvoerende artiest is net iets moeilijker.

Triviant: Wanneer je dol bent op de jaren ’70 en ’80 dan weet je vast veel over deze tijd. Maak quizvragen die gaan over deze jaren, muziek is natuurlijk leuk maar denk ook aan tv-series en films.

De fles draaien: Eén van de populairste kusspelletjes uit de jaren ’80! Iedereen gaat in een kring op de vloer zitten met een fles in het midden. Wijs iemand aan die moet beginnen. De eerste geeft een draai aan de fles zodat hij rondtolt. Daarna moet hij/zij diegene kussen die aangewezen wordt door de flessenhals. (Een variant is om diegene te omhelzen maar wanneer dat niet snel genoeg gebeurt moet er toch echt gekust worden!)

Best verkleed: Het past bij een jaren ’70-’80 feest, kleding aantrekken die bij die tijd hoort. Wie heeft dit het best gedaan? Laat je gasten beslissen en vraag ze om in de loop van de avond briefjes in te leveren met de naam van hun favoriet.


home
© feestjes.net, jaren 70 80 disco themafeest