leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes

thema verjaardag
abraham
sarah
hawaii
hollywood
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60
surprise party

thema kinderverjaardag
brandweer
ridders
prinsessen
cupcake
piraten
hello kitty
heksen
voetbal

uitnodiging thema kinderfeest
brandweerfeest
ridderfeest
prinsessenfeest
cupcakefeest
piratenfeest
hello kitty feest
heksenfeest
voetbalfeest

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

kinderverjaardag knipvellen
kinderverjaardag
jongen
leeftijd
meisje

verlanglijstjes kinderverjaardag
verlanglijstje kinderfeest
verlanglijstje voor jongen
verlanglijstje voor meisje

verjaardag cadeaus
verjaardag oorkonde
leuk verjaardagscadeau
leuke cadeautips
leuk verjaardagcadeautje
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland
Griezels, heksen, zombies en vampieren zullen zich zeker vermaken bij dit horror themafeest. Om te beginnen stuur je natuurlijk gepaste uitnodigingen naar iedereen die je bij dit feest verwacht. Elke gast die komt ontvang je in een ruimte die lekker griezelig is. De juiste feestartikelen en decoraties, die hier ook te vinden zijn, mogen hun uitwerking niet missen. Ook de eten en drinken tips zijn aangepast aan het griezelige sfeertje. De bijna dodelijk leuke speltips die je tijdens het feest kunt spelen maken het geheel af.

Eén van de leukste themafeesten die we kennen, haal de horror in je huis! De meeste horror-feesten worden gegeven rond Halloween en ben je ook dol op de donkere tijd van trick-or-treat dan is dit thema vast iets voor jou!

Uitnodigingen: Leg in ieder geval aan je gasten uit wat het thema is in de uitnodiging en of je het leuk vindt wanneer mensen verkleed komen. Niet iedereen zal zich daaraan houden maar ook veel volwassenen zijn gelukkig nog dol op een verkleedpartij.

Decoraties: Decoraties brengen je gasten gelijk in de goede stemming, je wilt ze laten griezelen? We geven je enkele ideeën. Om te beginnen, wees zuinig met verlichting. Kaarslicht is perfect voor een horrorfeest maar minder perfect voor een feest waar veel sterke drank wordt gedronken. Wanneer je toch graag de ruimte wilt verlichten met kaarslicht, kies dan voor nepkaarsen. Vervang de lampen in je huis door rode lampen voor een spooky-effect. Zet bij de deur een vogelverschrikker (kun je zelf maken met wat oude kleding en een eng masker) om je gasten gelijk in de goede stemming te brengen. Misschien kun je bij de bioscoop oude posters krijgen van horrorfilms om aan de muur te doen of zoek op het internet naar horror-afbeeldingen die je vergroot. Hang enge maskers aan de muur achter zwarte tule, het effect is geweldig. Natuurlijk hoort er muziek bij een feest! Hoe breng je gasten in de juiste stemming? Denk bijvoorbeeld aan, ‘Tubular bells’ van Mike Oldfield, ‘The Fog’ van John Carpenter of van Bela Bartok ‘The Shining’. Later kun je overgaan op meer dansbare muziek maar dit is om eerst de juiste sfeer in het feest te brengen.

In onze feestartikelenwinkel kun je veel horror-feestartikelen vinden voor je themafeest.

Leuke uitnodigingen maken? Maak hier leuke horror themafeest uitnodigingen.

Eten en Drinken:

Gelukkig maar, eten en drinken op een horror-feest hoeft niet zo ingewikkeld te zijn (je hebt al genoeg werk aan de decoratie waarschijnlijk). Enkele ideeën die simpel te maken zijn. Je hebt bolletjes mozzarella nodig, ontpitte olijven en natuurlijk ketchup. Maak kleine bolletjes van de mozzarella, druk er een schijfje olijf op en druppel er wat ketchup over voor creepy oogbollen. Hotdogvingers maak je door hotdogs te halveren en er een ruime hoeveelheid ketchup over te gieten. Spaghetti volledig doordrenk met tomatensaus en kleine gehaktballetjes. Ben je een bakwonder dan kun je kleine cupcakejes maken met donkere glazuur en vingers die eruit steken (van marsepein). Kipkluifjes met zwarte ketchup, gewoon wat donkere kleurstof aan de ketchup toevoegen. Een geweldige cocktail om te schenken is natuurlijk een ‘Zwarte Weduwe’, gemaakt van rum en cranberrysap. ‘Bloedrode’ Sangria is een hit op ieder horrorfeest en met een beetje rode kleurstof ziet het er nog bloederiger uit!

Spelletjes en meer

Wat ga je doen behalve griezelen, eten en drinken? We geven je enkele ideeën voor een feest met een horrorthema:

De doos van Pandora: Het is een spel om iedereen in de juiste stemming te brengen al vergt het enige voorbereiding. Je hebt vier dozen nodig, kies voor grote dozen waar gasten echt hun hand in kunnen steken. Zet in iedere doos een grote schaal met inhoud. Eén doos is de ‘nare’ doos (met bijvoorbeeld een schaal ijswater), één doos is de ‘gruwelijke’ doos (je zou kunnen kiezen voor een schaal levende wormen maar spaghetti met veel ketchup mag ook), één doos is de ‘enge’ doos met bijvoorbeeld een schaal met gelatine en mandarijnpartjes) de laatste doos is de ‘vriendelijke’ doos met watten of veertjes). Wie durft zijn/haar hand in een doos te steken?

Echte griezel liefhebbers vieren niet alleen met halloween een horror feest. Om een feest in dit genre te laten slagen stel je natuurlijk ook een dresscode in voor iedereen die naar het feest komt. Hieronder vind je griezelig leuke verkleedkleding.

horror verkleedkleding

Dodelijke knipoog: Kinderen vinden het een geweldig spel maar ook volwassenen kunnen zich er tijden mee vermaken. Je kunt het spelen met een paar spelers maar ook met een grote groep. Eén speler wordt in het geheim ‘benoemd’ tot ‘moordenaar’. Het speelt het handigst in een kring of rond een tafel. De ‘moordenaar’ knipoogt naar een gast die met veel kabaal ‘dood’ mag neervallen. De anderen moeten raden wie de ‘moordenaar’ was. Wie het denkt te weten roept hard ‘getuige!’ en mag één keer raden. Is het fout dan is de ‘getuige’ ook vermoord en gaat het spel nog een (paar) keer door. Het spel eindigt wanneer de ‘moordenaar’ is geraden.

Horror-alcohol: Een echte klassieker! Je hebt hiervoor niet meer nodig dan een horrorfilm en (veel) alcoholische drankjes. Spreek van tevoren af wanneer er gedronken mag worden: wanneer de ‘enge’ muziek start, wanneer iemand schreeuwt/krijst, wanneer iemand doodsbang lijkt, enz… Je kunt zelf natuurlijk allerlei ‘drinkmomenten’ toevoegen.

Raad de film: De enige voorbereiding is dat je themamuziek van enkele horrorfilms bij elkaar zoekt. Laat de gasten raden bij welke film de muziek hoort. Overigens kun je het ook doen met een kort fragment uit een horrorfilm (youtube), wie weet uit welke film het fragment komt?

Mummy: Als kind vond je het al leuk en tegen het eind van je feest is het ook hilarisch, sommigen zullen al wat wankel op hun benen staan en dit voegt nog een beetje duizeligheid toe! Probeer zo snel mogelijk iemand in wc-papier te wikkelen. Je kunt het spelen in tweetallen maar groepjes van hoogstens 4 personen kan ook.

Wie ben ik?: Maak kartonnen kaartjes met de namen van personages uit horrorfilms en speld die op de rug van binnenkomende gasten. Wie weet aan het eind van de avond welk personage hij/zij is? (Alleen ja/nee vragen zijn toegestaan)


home
© feestjes.net, horror themafeest