leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes

thema verjaardag
abraham
sarah
hawaii
horror
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60
surprise party

thema kinderverjaardag
brandweer
ridders
prinsessen
cupcake
piraten
hello kitty
heksen
voetbal

uitnodiging thema kinderfeest
brandweerfeest
ridderfeest
prinsessenfeest
cupcakefeest
piratenfeest
hello kitty feest
heksenfeest
voetbalfeest

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

kinderverjaardag knipvellen
kinderverjaardag
jongen
leeftijd
meisje

verlanglijstjes kinderverjaardag
verlanglijstje kinderfeest
verlanglijstje voor jongen
verlanglijstje voor meisje

verjaardag cadeaus
verjaardag oorkonde
leuk verjaardagscadeau
leuke cadeautips
leuk verjaardagcadeautje
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland
Hollywood themafeest. Het feest vol glitter en glamour uit de meest bekende filmstad ter wereld. Waan je als een filmster binnen de sfeer van dit leuke feest. Met de onderstaande tips gaat dat vast lukken. Uitnodigingen, feestartikelen, de juiste decoratie, drank tips die goed in de filmwereld passen en leuke spelletjes om bij dit feest te spelen.

Ook zo dol op de glitter en glamour van Hollywood? Geef eens een themafeest in de stijl van de sterren van het witte doek!

Uitnodigingen: Blijf in stijl en stuur V.I.P.pasjes naar je gasten. Alleen met een pasje krijg je natuurlijk toegang tot dit exclusieve feest. Nog een idee. Maak kopieën van een bioscoopkaartje (vergroot het wel een beetje uit anders krijg je er niet alle info op) en stuur deze naar je gasten. Wil je dat gasten ‘gekleed’ of ‘verkleed’ komen zet dit dan ook op de uitnodiging. Het gaat misschien een beetje te ver om het een dresscode te noemen maar wanneer jij de moeite neemt om de gasten mee te nemen naar de sfeer van Hollywood, mag je echt wel om ‘gepaste’ kleding vragen.

Decoraties: Natuurlijk een rode loper bij de voordeur! Je vindt ze in onze feestartikelenwinkel. Een zwarte of witte loper mag overigens ook. Bij de deur een bord met ‘V.I.P.ingang’ en om het af te maken paparazzi om foto’s te nemen van de binnenkomende sterren. Je kunt er een echte fotograaf voor inhuren maar een vriend(in) met fototalent wil het misschien ook wel voor je doen. De foto is tegelijkertijd een leuke herinnering. De kleuren van de decoraties zijn vooral zwart en wit met glimmende accenten in goud of zilver. Met zo’n thema kun je geen sterren genoeg hebben, hang ze als slingers aan het plafond, als decoratie over de tafels en eventueel strooi je ze over de rode loper. Ballonnen zijn een goedkope manier om een ruimte snel feestelijk te maken en in dit geval is het mooi om de ballonnen in een bos bij elkaar te binden. (Overdaad schaadt hier niet) Hang posters van je favoriete Hollywoodfilms aan de muur.

In onze feestartikelenwinkel kun je veel hollywood-feestartikelen vinden voor je themafeest.

Leuke uitnodigingen maken? Maak hier leuke hollywood themafeest uitnodigingen.

Eten & Drinken

We gaan ervan uit dat je de gasten niet een compleet diner voor wilt zetten maar leuke hapjes die je tijdens de avond kunt uitdelen of op een tafel of buffet zet. Vooral fingerfood: mini-pizza, kaasplankje, tapas, kleine sandwiches, kleine gevulde tomaatjes/olijven, mini-hamburgers e.d.. Het is leuk om een tafel te reserveren als ‘snoeptafel’, allerlei soorten snoep die je koopt voordat je de filmzaal inloopt en niet te vergeten…popcorn. Misschien kun je een popcorn machine huren (of een kleinere kopen). Bij een Hollywoodfeest hoort champagne, leuk om de gasten mee te verwelkomen. Of……wanneer je budget dit niet toelaat, gewoon bubbelende wijn in mooie glazen. Naast de champagne kun je flesjes of blikjes drinken geven die je ook in de bioscoop koopt. Voor jezelf ook gemakkelijk want je bent niet de hele avond bezig met het volschenken van glazen.

Spelletjes en meer

De decoraties zijn geweldig, het eten en drinken is verzorgd maar wat kun je nog meer doen om je gasten te vermaken en de avond onvergetelijk te maken?

Waarheid of Fictie? : Je kent ze wel, de koppen van roddelbladen die soms zo waanzinnig zijn dat je ze wel moet lezen wanneer je door de supermarkt loopt. (Geef maar toe) Haal in de weken voor het feest enkele exemplaren van de meest bekende roddelbladen uit de winkel en zoek de meest bizarre koppen van artikelen bij elkaar. Zet ieder kop op een apart kaartje. Bedenk daarna zelf koppen voor artikelen en zet ook op aparte kaartjes. Verdeel de gasten in groepen, twee is natuurlijk ideaal. Laat iedere groep bepalen of een kop op een kaartje Waarheid is (dus echt in een roddelblad heeft gestaan) of Fictie (door jou bedacht). Welke groep weet het best Waarheid van Fictie te onderscheiden?

Het hollywood feest is een groot feest vol bling bling, glitter en glamour. Iedereen die via een rode loper naar dit feest komt wil natuurlijk stralen als een echte filmster. Dat is voor iedereen mogelijk door de juiste dresscode aan dit feest toe te voegen. Om je op weg te helpen is hieronder geschikte verkleedkleding vol glitter te vinden die hollywood waardig is.

hollywood glitter en glamour verkleedkleding

Hints: Leuk om te doen wanneer de groep niet zo heel groot is. Iedere gast schrijft een naam van een acteur/actrice, filmtitel of titelsong op een kaartje. Doe de kaartjes in een grote kom. Verdeel de groep in tweeën. Een gast van de eerste groep trekt een kaart uit de kom en moet zonder woorden aan de groep duidelijk maken wat op het kaartje staat. (Zet wel een timer op 3 minuten anders duurt het eindeloos.) De kaart gaat terug in de kom wanneer het woord niet is geraden. Even voor wie het nog niet weet (of voor wie het vergeten is), de gebaren: doen alsof je zingt is een titelsong, doen alsof je een oude filmcamera beweegt is een film en op jezelf wijzen is een persoon dus een filmster. Het aantal vingers dat je omhoog houdt is het aantal woorden en wanneer je iets tussen je duim en wijsvinger lijkt te houden dan gaat het om een klein woord.

Raad de filmquote: Je kunt dit individueel laten spelen of in groepen. Uit welke film komt de quote? Om het iets moeilijker te maken kun je ook de naam van de actrice/acteur vragen of de naam van het filmpersonage. We geven er een paar maar er zijn ook genoeg op het internet te vinden: ‘Bring the dog, I love animals. I'm a great cook.’ (Alex Forrest/Glenn Cloose in Fatal Attraction), ‘We all go a little mad sometimes.’ (Norman Bates/Anthony Perkins in Psycho), ‘You're not too smart, are you? I like that in a man.’ (Matty Walker/Kathleen Turner in Body Heat), ‘Nobody puts Baby in a corner.’ (Johnny Castle/Patrick Swayze in Dirty Dancing), ‘My momma always said, life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.’ (Forrest Gump/ Tom Hanks in Forrest Gump) en veel meer!

Ehhh…wie is dat ook al weer? : Hang verspreid door de ruimte foto’s/afbeeldingen van oude Hollywoodsterren, geef de gasten een lijst waarop ze de namen kunnen schrijven. Wie herkent de meeste sterren van vroeger? Om het iets moeilijker te maken kun je ook sommige foto’s ‘verstoppen’ of tenminste op een plek hangen die niet zo opvalt. Wie weet toch alle foto’s te vinden?


home
© feestjes.net, hollywood themafeest