leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes

thema verjaardag
abraham
sarah
hawaii
horror
hollywood
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60
surprise party

thema kinderverjaardag
brandweer
ridders
prinsessen
cupcake
piraten
hello kitty
voetbal

uitnodiging thema kinderfeest
brandweerfeest
ridderfeest
prinsessenfeest
cupcakefeest
piratenfeest
hello kitty feest
heksenfeest
voetbalfeest

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

kinderverjaardag knipvellen
kinderverjaardag
jongen
leeftijd
meisje

verlanglijstjes kinderverjaardag
verlanglijstje kinderfeest
verlanglijstje voor jongen
verlanglijstje voor meisje

verjaardag cadeaus
verjaardag oorkonde
leuk verjaardagscadeau
leuke cadeautips
leuk verjaardagcadeautje
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland
Dit griezelig leuke kinderfeestje zal door mini heksjes zeker leuk gevonden worden. De jarige en de aanwezige vriendinnen zullen genieten van dit heksenfeest. Voor de griezeltjes die op dit verjaardagsfeest aanwezig zijn vind je hier handige tips voor de organisatie en viering. Als eerste een originele heksenfeest uitnodiging maar ook de juiste versiering en decoratie. We vertellen je ook welke drankjes heksen doorgaans erg lekker vinden. En niet te vergeten spelletjes tips die uiteraard alles met heksen en hekserij te maken hebben.

Uitnodiging: Natuurlijk hebben we een leuke heksenfeest uitnodiging voor je gemaakt. Maar je kunt ook zelf een uitnodiging maken. We vonden deze ook erg geslaagd: Koop zwarte of grijze ballonnen, het liefst een beetje doorzichtig maar niet beslist noodzakelijk. Doe kleine briefjes in de ballon met de uitnodiging samen met wat confetti. Doe een mooi oranje lint aan de ballon.

Versiering en decoratie: De kleuren zijn: oranje, zwart, donkerblauw en wit. Ballonnen, slingers, confetti, servetten, tafelkleden, enz.. in deze kleuren vormen de basis. Het handigst is om te gaan shoppen rond Halloween want dan kun je een ruime voorraad vinden aan heksenmateriaal. In speelgoedwinkels vind je zakjes met kruipend ongedierte dat je over de tafel of kamer kunt verspreiden. Grote flessen met toverdrank in allerlei kleurtjes maken het geheel af samen met enkele bezemstelen.

Eten en drinken: Wat eten en drinken heksen? We geven je enkele heksenfavorieten! Maak ‘drakensnot’, voor de gelegenheid hebben we de naam maar aan het thema aangepast. Doe in grote glazen een lepel suiker, een scheut koffiemelk en schenk daarover gazeuse. Je krijgt dan een soort schuimend drankje wat er fantastisch uitziet. (Niet-heksen noemden het vroeger spoetnik ?). Nog een toverdrankje: maak ijsblokjes van limonadesiroop (een dag van tevoren). Geef de heksjes een glas water en doe er de ijsblokjes in, ‘magisch’ verandert het water van kleur. Voor ieder heksje een betoverde appel: neem enkele mooie rode appels en spies ze aan een grote cocktailprikker. Maak een suikerstroop van 250 gram suiker en 500 ml water en een scheutje azijn. Suiker in het mengsel oplossen en ongeveer 10 minuten laten inkoken (eventueel wat kleurstof erbij), appels in het mengsel dopen en laten drogen. Neem ook een kijkje in onze feestwinkel met feestartikelen voor een echt heksenfeest

Spelletjes:

Vergiftigde appels: Je hebt een grote hoeveelheid groene appels en een paar rode appels nodig. De rode appels zijn de ‘vergiftigde’ appels. Doe de appels in een grote mand. Doe de heksjes een blinddoek voor en laat ze in de mand grabbelen. Wie een rode appel pakt is ‘af’. Herhaal dit een paar keer tot er één heksje overblijft. Een variant is om de appels in een flinke teil water te doen en de heksjes de appels laten ‘happen’.

Vliegende heksen: Verdeel de groep in tweeën en geef iedere groep een heksenbezem. ‘Vliegend’ op de bezem leggen de groepjes een parcours af. Welk heksengroepje is als eerste weer over de finish?

De ‘verdwijn’vloek: Verdeel de groep in tweeën of drieën, het moeten ongeveer groepjes van vier heksjes worden. Geef iedere groep een rol (of twee) wc-papier waarmee ze één teamgenootje laten ‘verdwijnen’. Het kind wordt dus omwikkeld met wc-papier. Welk heksengroepje kan dit het snelst?

De snelste heksenhoed: Laat de heksjes in een kring zitten. Geef het eerste heksje een grote heksenhoed. Zet muziek aan. De heksenhoed wordt doorgegeven zolang de muziek speelt. Wanneer de muziek stopt is het heksje dat de hoed opheeft ‘af’. Je kunt doorgaan tot er maar één heksje over is.

Zwarte kattenjacht: Maak zwarte katten van karton of gewoon kaartjes met afbeeldingen van zwarte katten. Verstop de katten door het hele huis. Geef de heksjes een mandje en laat ze speuren naar zwarte katten. Welk heksje vindt de meeste?

heksenfeest feestartikelen

Magische foto: Leuk om mee te geven aan het eind van het feestje. Hang enkele heksen accessoires met dun visdraad aan het plafond. Het moet lijken alsof ze zweven. Laat alle heksjes poseren voor een werkelijk magische foto!

Brrr eng?: Leg enkele voorwerpen onder een laken of tafelkleed. Het moet in ieder geval een beetje ‘eng’ aanvoelen. Ga voor plastic spinnen, slangetjes maar ook gewone pompons doen het goed. Laat de heksjes onder het kleed voelen aan één voorwerp en raden wat het is.

Slechte heks vs goede heks: Tikspelletje, dus het best buiten te spelen maar een grote binnenruimte lukt ook wel. Wijs één heksje aan als ‘slechte’ heks en één heksje als ‘goede’ heks. De ‘slechte’ heks krijgt een heksenbezem, de ‘goede’ heks een toverstaf. De ‘slechte’ heks moet proberen zoveel mogelijk heksjes te tikken. Heksjes die getikt zijn kunnen niet meer bewegen maar kunnen verlost worden door de ‘goede’ heks met haar toverstaf. Speel het spelletje een minuut of twee en kijk dan welke heksjes nog steeds zijn ‘bevroren’. Laat nu andere heksjes ‘goede’ en ‘slechte’ heks spelen.

Wat is het?: Verdeel de groep in twee teams. Maak van tevoren briefjes met allerlei dingetjes die bij een heks horen bv.: zwarte kat, bezemsteel, heksenhoed, spinnen, toverdrank, heksenketel, uil, volle maan, enz.. Doe de briefjes in een heksenhoed of heksenketel (uit onze feestwinkel) en laat een heksje van een groepje een briefje trekken. Ze moet met gebaren duidelijk maken welk heksenvoorwerp op het briefje staat. Welk groepje weet de meeste voorwerpen te raden?


home
© feestjes.net, heksen kinderfeestje