leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes

thema verjaardag
abraham
sarah
horror
hollywood
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60
surprise party

thema kinderverjaardag
brandweer
ridders
prinsessen
cupcake
piraten
hello kitty
heksen
voetbal

uitnodiging thema kinderfeest
brandweerfeest
ridderfeest
prinsessenfeest
cupcakefeest
piratenfeest
hello kitty feest
heksenfeest
voetbalfeest

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

kinderverjaardag knipvellen
kinderverjaardag
jongen
leeftijd
meisje

verlanglijstjes kinderverjaardag
verlanglijstje kinderfeest
verlanglijstje voor jongen
verlanglijstje voor meisje

verjaardag cadeaus
verjaardag oorkonde
leuk verjaardagscadeau
leuke cadeautips
leuk verjaardagcadeautje
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland
Hawaii themafeest. Voor dit leuke tropische feest zijn hieronder tips te vinden over uitnodigingen, decoratie, feestartikelen, het eten en drinken met een echte Hawaii twist en natuurlijk allerlei spelletjes die helemaal bij dit thema passen.

Feesten op een tropisch eiland? Fantastisch natuurlijk maar breng het tropisch eiland eens hier voor je verjaardag, een echt Hawaii -feest gewoon thuis!

Uitnodigingen: Het is natuurlijk leuk wanneer je gasten het thema van tevoren weten en je mag best in de uitnodiging een ‘dresscode’ vermelden. Nu zal niet iedereen een Hawaii-blouse of raffiarokje in zijn of haar kledingkast hebben hangen maar het gaat om zomerse kleding. Zomerjurkjes, zonnehoeden, zonnebrillen, korte broeken, t-shirts, slippers, enz.. Daarnaast kun je natuurlijk bij de deur hawaii-kransen uitdelen.

Decoratie: Ieder huis en iedere tuin is tot een ‘tropisch’ eiland om te toveren. Opblaasbare palmbomen, een zwembadje (of zwembad), strandstoelen, zand (vul desnoods een kinderbadje ermee), posters met tropische bestemmingen (van je reisbureau), opblaaskrokodillen, drankjes met gekleurde parasolletjes, een bbq, vuurkorven of toortsen, kokosnoten en ananassen, flamingo’s (zijn er ook opblaasbaar J), bloemen (desnoods kunst), vrolijk gekleurde lampionnen, papegaaien, schelpen, strandballen en niet te vergeten muziek! Kies de laatste zomerhits, reggae, beach boys (niet de hele avond) en natuurlijk wat zomerse ‘klassiekers’ zoals Macarena van Los Del Mar.

Voor nog meer ideeën kijk bij onze Hawaii thema feestartikelen in onze feestwinkel.

Leuke uitnodigingen maken? Maak hier leuke hawaii themafeest uitnodigingen.

Eten en drinken:

Welk eten en drinken serveer je op een feest met een tropisch of Hawaii thema? Kip op de bbq of wanneer het feest binnen is kun je ook kipspiesen op een grillplaat leggen. Vis en garnalen aan spiesen doen het ook goed bij een tropisch thema. Veel vruchtenbowl of fruitsalades met natuurlijk tropische vruchten. Wraps , kleine pizza Hawaii of Quesadilla's (beetje Mexicaans). Mai Tai, Blue Curacao en Rum Punch horen er ook echt bij, verschillende recepten hiervoor zijn makkelijk op het internet te vinden. Vergeet overigens ook niet de drankjes zonder alcohol zoals vers geperste vruchtensappen en ijsthee (met een muntblaadje en een schijfje citroen).

Spelletjes en andere activiteiten:

Wat ga je doen op een feest behalve lekker eten, drinken en muziek draaien? Enkele activiteiten voor een echt Hawaii feest:

Doe de Limbo!: Het hoort gewoon bij een feest m et een tropisch thema, de limbo! Je hebt muziek nodig en een stok (een bezemsteel). Wanneer de muziek start moet een gast onder de steel doordansen. De steel wordt steeds lager gehangen, wie kan dit het langst volhouden? Een variant is de Mai Tai limbo. Je geeft de gasten een glas met Mai Tai. Voordat ze onder de limbostok doordansen moeten ze eerst een slok Mai Tai nemen en dan onder de limbo door met het glas en natuurlijk zonder een druppel te morsen! Zoek van tevoren kleine prijsjes voor de winnaars van de verschillende spelletjes die je hebt klaargezet. Denk bijvoorbeeld aan Hoelahoeps, slippers, vrolijke zonnebrillen of hoeden, kleine flesjes rum, hawaii-bloemenkrans, enz..

Het hawaii feest vier je natuurlijk het liefst als echte beach party. Je kunt het tropische gevoel wat bij dit feest hoort nog verder verhogen door een dresscode in te stellen. Het is dan de bedoeling dat iedereen die komt gepaste kleding aan heeft. Hieronder vind je verkleedkleding die helemaal bij het hawaii gevoel past.

hawaii verkleedkleding

Toerist op Hawaii: Echt een hilarisch spel dus leg de telefoons en camera’s maar alvast klaar. Je hebt twee sets met Hawaii-artikelen nodig die toeristen dragen op Hawaii. Denk aan gebloemde shirts, slippers, zonnebrillen, zonnehoeden, snorkels, bloemenkrans en alles wat je nog meer kunt bedenken. Maak een ‘start’ en een ‘finish’, niet te ingewikkeld, je kunt gewoon tuinstoelen o.i.d. gebruiken. Maak twee groepen en die verdeel je weer in tweeën. Een helft gaat bij de ‘start’ staan de andere helft bij de ‘finish’. De eerste spelers trekken zo snel mogelijk alle kleding en accessoires aan die bij de toerist horen en rennen naar de ‘finish’. Daar moeten ze alles uittrekken en de volgende speler is aan de beurt. Deze moet ook alles aantrekken, opzetten, vasthouden en weer terugrennen. Dit gaat door totdat de laatste speler over de ‘finish’ is.

Hoelahoep: Net zoals de limbo hoort de hoelahoep ook bij een feest met als thema Hawaii. Denk aan wedstrijdjes ‘wie kan het langst hoelahoepen’ en ‘wie kent de leukste trucjes met een hoelahoep’. De prijs is natuurlijk de ‘gouden’ hoelahoep! (een hoelahoep omwikkeld met goudkleurig (crêpe)papier)

Geef door!: Je hebt in ieder geval twee groepen nodig maar wanneer je veel gasten hebt kun je ook meerdere groepen maken. De eerste deelnemer krijgt een sinaasappel om door te geven aan de volgende deelnemer. Lijkt simpel niet? Je mag alleen je handen niet gebruiken! Je houdt de sinaasappel dus met je kin vast en moet hem zo doorgeven. Wie de sinaasappel laat vallen is ‘af’.

Appelhappen: Klinkt misschien niet zo tropisch maar geef er zelf een tropische twist aan. Vul een (kinder)badje met gelatinepudding (met een mooi kleurtje). Gooi daarin verschillende tropische vruchten die de deelnemers eruit moeten zien te vissen. Net als bij het ‘oude’ appelhappen, zonder handen natuurlijk!


home
© feestjes.net, hawaii themafeest