leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes

thema verjaardag
abraham
sarah
hawaii
horror
hollywood
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60
surprise party

thema kinderverjaardag
brandweer
ridders
prinsessen
piraten
hello kitty
heksen
voetbal

uitnodiging thema kinderfeest
brandweerfeest
ridderfeest
prinsessenfeest
cupcakefeest
piratenfeest
hello kitty feest
heksenfeest
voetbalfeest

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

kinderverjaardag knipvellen
kinderverjaardag
jongen
leeftijd
meisje

verlanglijstjes kinderverjaardag
verlanglijstje kinderfeest
verlanglijstje voor jongen
verlanglijstje voor meisje

verjaardag cadeaus
verjaardag oorkonde
leuk verjaardagscadeau
leuke cadeautips
leuk verjaardagcadeautje
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland
Het is een smakelijke en leuke verrassing om voor de jarige een cupcake kinderfeestje te organiseren. De jarige en de kinderen die op dit feest aanwezig zijn kunnen zelf aan de slag gaan met het bakken en versieren van cupcakes. Deze mogen na afloop van het feest natuurlijk meegenomen worden. Voor de uitnodiging is hier ook een speciale cupcake kinderfeest uitnodiging te vinden. Sla deze op om deze te printen en uit te delen. Verder is hier ook cupcake versiering te vinden.

Cupcakes versieren is ontzettend leuk als thema voor een kinderverjaardagsfeestje!

Uitnodigingen: Foto’s van cupcakejes op de voorkant maakt gelijk het thema van het feestje duidelijk. We hebben natuurlijk ook een leuke cupcake kinderverjaardagsfeest uitnodiging voor je gemaakt. Alleen nog uitprinten, invullen en je bent klaar.

Versieringen: Bij zo’n feestje passen vooral vrolijke vlaggetjes, ballonnen en slingers. Natuurlijk een plastic tafelkleed op de tafel want dan kan er naar hartenlust versierd worden. In onze feestwinkel vind je ook allerlei versieringen voor een cupcakefeestje. Zet de tafel vooral niet te vol, de kinderen hebben ruimte nodig om hun cupcakes te versieren.

Eten en drinken: De cupcakejes zijn natuurlijk al een traktatie op zich. Schenk er ranja of vruchtensappen bij. Tijdens het versieren zal er genoeg zoetigheid worden gegeten dus denk verder vooral aan hartig of kleine stukjes fruit. Eventueel kun je zelf cocktailprikkers maken met stukjes fruit die je midden op tafel zet. Hoewel er bij een verjaardag vaak een verjaardagstaart hoort is het in dit geval waarschijnlijk een beetje teveel. Wel kun je een aantal voorbeelden op tafel zetten van versierde cupcakejes die je een dag van tevoren hebt gemaakt.

Cupcakes bakken

Je kunt de cupcakejes zelf bakken of kant-en-klaar kopen. Je hebt ongeveer 4 cupcakejes nodig per kind. Je kunt ook samen met de kinderen gaan bakken maar bedenk dan wel dat de cakejes goed moeten zijn afgekoeld wil je ze kunnen versieren.

Het recept voor cupcakejes: 200 gram boter (kamertemperatuur), 200 gram suiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 4 eieren (kamertemperatuur). De suiker en boter romig kloppen met een mixer, langzaam het bakmeel toevoegen en één voor één de eieren. Cupcakevormpjes voor 2/3 vullen met het beslag en in een voorverwarmde oven van 150 graden 25 minuten bakken. (Dit is ongeveer voor 12 cupcakejes)

Versieren van cupcakejes: Versieren kun je met glazuur, botercrème, fondant of marsepein. Daarnaast natuurlijk met smarties, hagelslag, eetbare glitters, tumtum, kleine chocolaatjes, vormpjes gemaakt van fondant of marsepein, enz.. Glazuur maak je vrij eenvoudig door poedersuiker te vermengen met (een heel klein) beetje water. Wil je gekleurd glazuur dan vermeng je de poedersuiker met ranja of je voegt er een voedingskleurstof aan toe. Botercrème maak je door 250 gram poedersuiker te mengen met 250 gram roomboter en 2 tot 3 eetlepels heet water. Marsepein of fondant koop in allerlei leuke kleurtjes in de winkel.

cupcake feestartikelen

Cupcakejes versieren

Ten eerste wanneer je met fondant of marsepein gaat versieren denk dan even aan het volgende. De basis van marsepein is amandelen, de basis van fondant is suiker. Kinderen met een notenallergie mogen geen marsepein. Verder is het een kwestie van smaak, het ene kind houdt meer van marsepein de ander meer van fondant. Overigens zijn restjes marsepein iets makkelijker te bewaren, fondant wordt sneller hard. Marsepein is duurder dan fondant. Je koopt het in speciaalzaken maar veel supermarkten verkopen het ook (in vooral december) of kijk eens bij de Jamin of Xenos.

Je kunt figuurtjes kneden van de marsepein of fondant maar je kunt er ook vormpjes uitsteken. Daarvoor heb je enkele deegrollers nodig die je bestrooit met poedersuiker tegen het plakken. (Vergeet ook niet om de tafel te bestrooien met poedersuiker!) Er zijn speciale uitsteekvormpjes voor marsepein of fondant maar je kunt ook kleivormpjes gebruiken. Met glazuur plak je de figuren op de cupcakejes.

Natuurlijk willen de kinderen ook thuis laten zien wat ze gemaakt hebben. Er zijn speciale cupcakedoosjes te bestellen of vraag doosjes bij de plaatselijke bakker. Heb je witte doosjes (en tijd over) dan kun je de kinderen de doosjes laten versieren.


home
© feestjes.net, cupcake kinderfeestje