leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes

thema verjaardag
abraham
sarah
hawaii
horror
hollywood
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60
surprise party

thema kinderverjaardag
ridders
prinsessen
cupcake
piraten
hello kitty
heksen
voetbal

uitnodiging thema kinderfeest
brandweerfeest
ridderfeest
prinsessenfeest
cupcakefeest
piratenfeest
hello kitty feest
heksenfeest
voetbalfeest

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

kinderverjaardag knipvellen
kinderverjaardag
jongen
leeftijd
meisje

verlanglijstjes kinderverjaardag
verlanglijstje kinderfeest
verlanglijstje voor jongen
verlanglijstje voor meisje

verjaardag cadeaus
verjaardag oorkonde
leuk verjaardagscadeau
leuke cadeautips
leuk verjaardagcadeautje
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland
Brandweer kinderfeestje. Het is leuk om een echt brandweerfeest te vieren maar hoe ga je dat doen? Hier vind je de leukste tips die bij dit feest horen zoals uitnodigingen, versiering, eten en drinken, feestartikelen en speciale brandweer spelletjes.

Wat is leuker voor je stoere knul dan een heus brandweerfeestje? Voor jongens natuurlijk een droom, later brandweerman worden! Voor een feestje een echte topper!


De uitnodigingen: Maak een foto van de plaatselijke brandweerkazerne en gebruik die als voorkant van je uitnodiging. Bij de brandweer hoort natuurlijk de kleur rood, maak uitnodigingen op rood papier met een afbeelding van een brandweerauto. Tekst: ‘Kom je helpen blussen?’. Heb je hulp nodig, kijk dan eens bij onze brandweerfeest uitnodiging.


Versiering: Het thema kun je het best uitwerken met de kleur rood. Rode ballonnen met lange oranje linten bij de voordeur bijvoorbeeld. Daarnaast natuurlijk een rood tafelkleed met rode of oranje drankjes. Maak van stevig karton vlammen die je aan de muur kunt prikken of plakken. Misschien heeft de brandweer in je buurt nog wel posters liggen en mag je die gebruiken.


Eten & Drinken: Natuurlijk staat een echte brandweertaart op tafel! Je kunt vast wel een taart bestellen bij de bakker maar kijk ook eens op het internet, genoeg voorbeelden te vinden. Daarnaast kun je altijd cupcakes met rood en oranje glazuur bestrijken voor een echt brandweereffect.

Zoek je leuke feestartikelen voor een brandweer kinderverjaardagsfeestje? ook die verjaardag feestartikelen hebben we natuurlijk, bekijk al onze brandweer feestartikelen

Spelletjes


Blus het vuur: Maak van een grote kartonnen doos een echt huis dat in brand lijkt te staan met vlammen van karton. Maak flinke gaten voor de ramen en deuren. Zet een mand met waterballonnen klaar. De kinderen mogen proberen de brand te ‘blussen’ met de waterballonnen. Wie weet de meeste ballonnen te gooien en de brand te blussen?


Red de poes: Hilarisch spelletje met een vangnet en een knuffel(poes). Een tafelkleed of oud laken is het vangnet. Laat een volwassene vanuit de eerste verdieping een knuffel naar beneden gooien. De kinderen moeten in tweetallen proberen de knuffel met het tafelkleed op te vangen.


Onder de rook: Beetje leuk, spannend en ook nog eens leerzaam. Je hebt een vrij groot (het liefst donker) zeil nodig en een bord met ‘uitgang’ erop. (Kun je gewoon maken van een groot stuk karton) Laat volwassenen het zeil een stukje van de grond houden, de kinderen moeten er net onderdoor kunnen ‘tijgeren’. Wie is het eerste bij de ‘uitgang’?

kinderfeest feestartikelen

Verkleden is leuk!: Je hebt een enorme regenjas nodig, grote laarzen en een brandweerhelm. (De laatste vind je in de speelgoedwinkel). Verdeel de groep in tweeën. De helft van ieder groepje gaat naar de overkant van een speelveld. Het eerste kind van de groep trekt snel de brandweerkleren aan en rent naar de spelertjes aan de overkant, trekt snel z’n brandweertenue uit en geeft het aan de volgende speler, deze trekt de kleren weer aan en rent terug. Welk groepje is als eerste helemaal klaar?


Jacht op de schat: Het is een beetje een variant op een schattenjacht. Verdeel de groep in tweeën. Iedere groep moet het kostuum van een brandweerman compleet maken. Verstop in huis (of bij mooi weer in de tuin natuurlijk): een grote regenjas, laarzen, bijl (speelgoed natuurlijk), walkie talkie, fles met water (als brandblusser), helm. Je kunt ook een brandweermanpakket in een speelgoedwinkel kopen. Zet bij iedere groep een grote mand waarin ze de verschillende onderdelen kunnen verzamelen. Wie heeft als eerst z’n brandweermanspullen compleet?


Blus de brand: Je hebt een volwassene als ’vrijwillig vuur’ nodig. Het is leuk om de vrijwilliger een beetje als vuur te verkleden. Dit gaat vrij eenvoudig door openingenvoor hoofd en armen in een grote vuilniszak te knippen en hierop kartonnen vlammen te plakken (of slierten oranje/rood crêpepapier). De kinderen mogen met waterballonnen het vuur proberen te doven. Wie met een waterballon het vuur raakt krijgt een klein cadeautje of snoepjes.


home
© feestjes.net, brandweer kinderfeestje