leuke sinterklaas tips
lootjes trekken
sinterklaasgedichten
sinterklaas geschiedenis
sinterklaasliedjes
sinterklaas surprise maken
sinterklaas teksten

sinterklaascadeaus
sinterklaascadeautjes
leuke cadeau tips

sinterklaas kaarten
leuke sinterklaas kaarten

sinterklaas lekkernijen
sinterklaas recepten

sinterklaas plaatjes
sint tekst plaatjes
nostalgische sint plaatjes

pieten diploma
pietendiploma
leuk pietendiploma
mooi pietendiploma

verlanglijstjes
sinterklaas verlanglijstje
leuk sinterklaas verlanglijstje
mooi sinterklaas verlanglijstje
Leuke sinterklaas verhalen. Sinterklaas is een heilige, dat weet natuurlijk iedereen. Maar voordat je heilig wordt verklaard, door niemand minder dan de paus, moet je wel een aantal bijzondere dingen hebben gedaan. ‘Wonderen’ noemen we dat.

Wonderen zijn zo bijzonder dat alleen heel speciale mensen ze kunnen doen. We gaan je hier iets vertellen over de wonderen van Sinterklaas en daarna begrijp je vast waarom Sinterklaas een echte heilige is.

Dit is het verhaal van drie jonge en rijke studenten die heel lang geleden een slaapplaats zochten in een herberg.

De herbergier was een gemene man die uit was op het geld van de studenten.

’s Nachts vermoordt hij de slapende studenten, steelt hun geld en stopt de lichamen in een vat. Hij wil het vlees van de studenten verkopen aan zijn gasten. Enkele avonden later komt Sinterklaas langs en merkt onmiddellijk wat de herbergier heeft gedaan.

Hij haalt de studenten uit het vat en brengt ze weer tot leven. De gemene herbergier krijgt geen straf maar moet de rest van zijn leven studenten die langskomen gratis te eten geven.

leuke sinterklaas feestartikelen

Dit is een heel oud verhaal over Sinterklaas. Het is misschien wel het eerste verhaal over de goedheid van onze Sint. De jonge Sinterklaas loopt op een avond door de stad Myra waar hij woont. Wanneer hij langs een open raam loopt hoort hij een paar meisjes hard huilen. Hij luistert even aan het raam en hoort de vader van de meisjes een zielig verhaal vertellen. De man was eerst rijk maar heeft helaas al zijn geld verloren. Voor de drie meisjes is er nu geen bruidsschat meer en hierdoor kunnen ze niet trouwen.

Sinterklaas heeft medelijden met de meisjes en gooit een zakje met gouden munten door het open raam. Dit herhaalt hij de volgende dag en de dag daarna nog een keer. De vader is dolgelukkig door dit gulle gebaar want nu kan hij zijn dochters laten trouwen. De vader en zijn dochters zijn nooit achter de naam van de gever gekomen want Sinterklaas hield zijn goede daden graag geheim. Dat is ook wel bijzonder niet? Maar wanneer je ‘gouden’ chocolademuntjes in je schoen vindt denk jij misschien nog wel eens aan dit verhaal.

Sinterklaas was al een tijdje bisschop van Myra. Maar het waren helaas donkere tijden. De oogst was mislukt en de mensen konden geen brood meer bakken om de ergste honger te stillen. De meeste mensen waren bang voor de toekomst en zagen met angst en beven de donkere, koude winter tegemoet.

Op een dag komt een schip volgeladen met graan de haven van Myra binnen en Sinterklaas haast zich naar de haven. Vriendelijk vraagt hij de kapitein om een beetje graan voor de hongerige bevolking. Hoewel de kapitein best wil helpen durft hij niet zo goed.

Het graan is voor de keizer en die zal niet blij zijn wanneer hij zomaar graan weggeeft. Sinterklaas verzekert hem dat de keizer niet zal merken dat hij in de haven een beetje graan heeft achtergelaten. De kapitein geeft Sinterklaas een zak met graan en vaart door naar zijn thuishaven. Inderdaad, het was een wonder!

Op wonderlijke wijze was de hoeveelheid graan weer aangevuld en de keizer merkt niets van de goede daad van de kapitein. Sinterklaas was in staat om met het beetje graan de bevolking twee jaar lang te voeden en ook dat was natuurlijk een groot wonder!


home
© feestjes.net, sinterklaas verhalen