leuke paastips
ontstaan pasen
paassymbolen
paasverhaal
leuke paasversiering
paasfeest vieren

leuk cadeau
feest oorkonde
leuk cadeautje
leuke cadeautips

leuke paaskaarten
religieuze paaskaarten
vrolijke paaskaarten
leuke paasmenu kaarten

paasplaatjes
nostalgisch
paasbloemen
paaseieren
paashaas
paaskuiken
paasmandjes
paasfeest plaatjes
paasplaatjesz
mooie paasplaatjes

paasteksten
paasgedichten
paasliedjes
paasteksten

paasrecepten
paasontbijt
paaseieren

paasknutsels
paaseieren beschilderen
eierdopjes kleuren
leuk paasmandje
mooi paasmandje
paashaas eierdopje
paashaas masker jongen
paashaas masker meisje
paasmobiel
palmpasenstok
pasen bouwplaat
trekpop paashaas

paasspelletjes
doolhof pasen
leuke paaspuzzel
paasmemory
paaseieren spelletjes

paaskleurplaten
paaseieren
paashaas
pasen
mandala paaseieren
nummer paaskleurplaat
Voor spelletjes liefhebbers die het met Pasen leuk vinden om een spelletje te spelen zijn hieronder leuke paasspelletjes te vinden.

Leuke paasspelletjes voor kinderen.

Paashaasje Prik: Een leuke variant op ‘ezeltje prik’. Teken een grote paashaas op een groot vel papier, een oude rol behangpapier is vaak het handigst. De paashaas is alleen z’n staartje kwijt! Maak van dik karton enkele ‘haasstaarten’. Het spelertje dat aan de beurt is mag geblinddoekt proberen de staart op de goede plek te ‘prikken’. Punaises lijken misschien handig hiervoor maar dubbelzijdig plakband is iets veiliger! Een variant hierop is eieren in een mandje proberen te ‘prikken’, geef je getekende paashaas een leeg mandje waarop de eieren kunnen worden geprikt.

Lentestoelendans: Maak van een grote strooien hoed een echte lentehoed met verschillende (kunst)lentebloemen. Laat de kinderen in een kring zitten net als bij een stoelendans. Zet de hoed op het hoofd van het eerste kind en zet de muziek aan. De lentehoed moet doorgegeven worden zolang de muziek speelt. Wanneer de muziek stopt is het kind dat de hoed op zijn/haar hoofd heeft ‘af’. De winnaar is natuurlijk het kind dat als laatste overblijft!

Paasmemory: Om weer even tot rust te komen. Maak van kartonnen kaartjes een memory met paassymbolen. Laat de kinderen na elkaar proberen paren te vormen.

feestartikelen voor pasen

Kip, kip, haas: Kunnen kinderen uren mee zoet zijn. De kinderen zitten in een kring, gezichten naar elkaar toe. Eén spelertje is de tikker en loopt buiten de kring rond terwijl hij de kinderen op het hoofd tikt. Terwijl hij tikt zegt hij/zij ‘kip, kip, kip, enz..’ Wanneer hij een kind op het hoofd tikt en ‘haas’ zegt moet dat kind zo snel mogelijk achter de tikker aan. Is de tikker eerder terug bij de plek waar de ‘haas’ heeft gezeten dan wordt de ‘haas’ de tikker.

Wie ben ik?: Maak een serie kaarten met daarop symbolen die met Pasen te maken hebben: paashaas, paaskuiken, paasei, paasmandje, lammetje, enz.. Speld deze kaartjes met een veiligheidsspeld op de rug van de kinderen. Ze mogen rondlopen en andere kinderen vragen stellen om te achterhalen welk figuur op hun rug staat. (Natuurlijk mogen alleen ja/nee vragen!)

Raad de eieren: Altijd leuk om tussendoor te doen. Vul een grote pot met chocolade-eieren. Laat de kinderen raden hoeveel eitjes verstopt zitten in de pot.

Worteljacht: Waar zijn paashazen dol op? Worteltjes natuurlijk! Ga jij de paashaas helpen om worteltjes te vinden? Maak van stevig oranje karton wortels, van groen karton de blaadjes. Verstop de ‘wortels’ in huis of in de tuin. Wie de meeste wortels vindt heeft gewonnen!


home
© feestjes.net, paasspelletjes