halloween spelletjes
doolhof
halloween kinderspelletjes
halloween memory

leuke halloween tips
halloween liedjes
ontstaan halloween

halloween kaarten
leuke halloween kaarten

halloween feestartikelen
leuke halloween artikelen
griezelige feestartikelen

halloween knutsels
boekenlegger
spook slinger
halloween snoepzakje
vleermuis decoratie

halloween maskers
draak
duivel
frankenstein
griezel
heks
pompoen

halloween plaatjes
duivel
vintage halloween
heks
pompoen
skelet
spook
spookhuis
vleermuis
zwarte kat

halloween kleurplaten
dracula
griezelhuis
halloweenfeestje
spookje en heksje
happy halloween
heks kookt
heks op bezem
meisje, pompoen, poes
pompoen en poes
pompoen
pompoen, poes, hond
trick or treat
Halloween spelletjes.

Halloween spelletjes, leuke halloween spelletjes. Ideeën en spelletjes voor een geweldig Halloweenfeest. Hoe maak je van je Halloweenfeest een feest waarover nog lang wordt nagepraat? Alle tips voor een onvergetelijke Halloween!

Monstergroep
Een vrij simpel spel en vooral leuk wanneer je een groep mensen hebt uitgenodigd die elkaar nog niet zo goed kent. (Overigens ook perfect om groepjes te vormen voor een volgend spel.) Verzin eerst verschillende thema’s die te maken hebben met Halloween. Denk aan: heks, mummie, vleermuis, dracula, spook, enz.. Maak dan briefjes waarop verschillende woorden staan die bij een Halloween-thema horen. Voor een heks bv.: bezemsteel, zwarte kat, magie, vloek, hoed, enz.. Geef de gasten bij binnenkomst een briefje met daarop een woord. Het is de bedoeling dat de gasten nu gaan uitzoeken wie bij elk thema-woord hoort. Zo krijg je tenslotte een groep Heks, een groep Mummie, een groep Spook, enz.. Perfect om gasten met elkaar in gesprek te brengen.

Halloween foto-race en speurtocht
De race/speurtocht wordt gespeeld in groepen en die had je al gevormd bij de ‘Monstergroep’. Iedere groep krijgt een lijst met items die ze moeten fotograferen. Het leukst is wanneer iedere groep een andere lijst krijgt. Wanneer je het iets moeilijker wilt maken geef je niet de naam van de verschillende items maar een omschrijving ervan. Iedere groep kan nu verkleed naar buiten (natuurlijk is iedereen verkleed op een Halloween-feest) om de verschillende items te fotograferen. Denk aan foto’s van kerken, oude gebouwen, kerkhoven, verkeersborden, standbeelden, gemeentehuis/stadhuis en meer. De eerste groep die met een complete serie terug is heeft gewonnen.

Wat heb jij geleerd van een horrorfilm?
Een origineel spel waarin je gasten ook al hun creativiteit, originaliteit en kennis van griezelfilms kunnen toepassen. Je speelt het in groepen, al zou het, in het geval van een heel klein Halloweenfeestje, ook individueel kunnen. Je gebruikt vrijwel klassieke voorbeelden en situaties uit griezelfilms om het spel te spelen. Je geeft één voorbeeld en laat de verschillende groepen dan de vraag beantwoorden. Overleg binnen de groep is noodzakelijk maar maak het niet te lang (minuutje?)en daarna wordt één persoon uit de groep als spreker aangewezen. Je weet er zelf vast meer maar we geven je enkele voorbeelden van vragen: - Je wordt achtervolgd door een monster, je hebt drie keuzes om naar toe te vluchten, links staat je auto, rechts staat je huis en voor je is het huis van de buren, waar vlucht je NIET naar toe? –In een kist ligt een lijk, naast het lijk liggen een dode kat, een rozenkrans, een verwelkte roos en een mes. Je moet iets uit de kist pakken, welk item pak jij en waarom? – Je groep wordt achtervolgd door griezels en jullie besluiten om uit elkaar te gaan en in tweetallen te vluchten, met wie vlucht je: een nerd, een atleet, een bleek meisje, een cheerleader of een vechtersbaas? – De zombies zijn ontwaakt! Wat is de beste plek op aarde om naar toe te vluchten? – Wat is het eerste teken dat er op wijst dat het beter is om naar een ander huis uit te kijken? – Je bent met een groep op vakantie en ineens zit jullie zonder benzine in een van alles verlaten omgeving in de schemering. In de buurt is een verlaten huis, een benzinestation, een stalletje waar een meisje ranja verkoopt en een pretpark. Waar ga je naar toe? – Wat is het beste item in de keuken om een vleesetend monster te verslaan (messen zijn uitgesloten)? – Jij en je groep hebben weten te ontsnappen aan een monster dat al één van de groepsleden heeft omgebracht. Jullie hebben jezelf opgesloten in een slaapkamer met het monster in de hal. Je hebt tot je beschikking: twee zaklantaarns, een honkbalknuppel en een klein zakmes. Met welk ingenieus plan weten jullie het monster te verslaan? De groep met de leukste/origineelste antwoorden wint een leuke griezelprijs.


Ken je griezelfilm
Je hebt een hele verzameling quotes uit min of meer klassieke griezelfilms nodig. Je speelt het in groepen of individueel, wie weet uit welke film de quote komt? We geven een paar voorbeelden: I see dead people (The Sixth Sense), A boy’s best friend is his mother (Psycho), Ray, when someone asks you if you’re a god, you say Yes! (Ghostbusters), That cold ain’t the weather, that’s death approaching (30 Days of Night), He-e-e-e-re’s Johnnie! (The shining), If I weren't about to shit in my pants right now, I'd be fuckin' fascinated (Slither), The dead are not quiet in Hill House (The Haunting). De groep met de meeste goede antwoorden heeft gewonnen. Je kunt iedere groep een vel papier geven om de antwoorden op te schrijven of je geeft iedere groep een bel (o.i.d. wat geluid maakt), de eerste groep die het antwoord weet luidt de bel.

Pssssst, niet zeggen
Oeroud spel voor zowel volwassenen als kinderen en in heel veel verschillende variaties te spelen. Het spel draait om de ‘verboden woorden’. Geef alle gasten een lijst met ‘verboden woorden’ bij binnenkomst. Maakt de lijst niet heel lang want die onthouden de meeste toch niet, een stuk of vijf is vaak voldoende. Je kunt woorden gebruiken die betrekking hebben op Halloween of woorden/zinnen die iedereen veel gebruikt op een feest ‘nog een wijntje?’ o.i.d.. Je kunt de gasten een zak met Halloweensnoep geven waaruit ze een snoepje moeten halen wanneer ze een ‘verboden’ woord zeggen. Wie heeft aan het eind van het feest nog het meeste snoep over? Tweede mogelijkheid, geef je gasten tickets die ze in moeten leveren wanneer ze een ‘verboden’ woord zeggen. Derde mogelijkheid, wie een andere gast een ‘verboden’ woord weet te ontfutselen krijgt een kaart/snoep van het slachtoffer, wie heeft aan het eind van de avond het meeste snoep of de meeste kaarten?


home
© feestjes.net, halloween spelletjes