halloween spelletjes
doolhof
griezelig leuke spelletjes
halloween memory

leuke halloween tips
halloween liedjes
ontstaan halloween

halloween kaarten
leuke halloween kaarten

halloween feestartikelen
leuke halloween artikelen
griezelige feestartikelen

halloween knutsels
boekenlegger
spook slinger
halloween snoepzakje
vleermuis decoratie

halloween maskers
draak
duivel
frankenstein
griezel
heks
pompoen

halloween plaatjes
duivel
vintage halloween
heks
pompoen
skelet
spook
spookhuis
vleermuis
zwarte kat

halloween kleurplaten
dracula
griezelhuis
halloweenfeestje
spookje en heksje
happy halloween
heks kookt
heks op bezem
meisje, pompoen, poes
pompoen en poes
pompoen
pompoen, poes, hond
trick or treat
Halloween kinderspelletjes.

Leuke halloween kinderspelletjes. Ideeën en tips voor een geweldig Halloween griezelfeest voor kinderen. Ben je van plan om een heus Halloweenfeest voor kinderen te organiseren? We geven je enkele leuke spelletjes en activiteiten om het feest onvergetelijk te maken!

Hersenchirurg
Durf jij een hersenoperatie aan? De voorbereiding is simpel, kook een flinke hoeveelheid pasta beetgaar. Het ligt een beetje aan het aantal kinderen dat je hebt uitgenodigd maar minimaal twee pakken pasta. Wil je het nog eens extra creepy maken dan kook je er nog wat rijst bij. Doe de pasta in een grote schaal en giet er olie overheen, meng het even goed. Dan eventueel de rijst toevoegen. Verstop in de schaal pingpongballetjes. Schrijf op de pingpongballetjes met watervaste stift ‘Trick’ of ‘Treat’. Blinddoek het eerste kind en laat het in de schaal pasta grabbelen naar een pingpongbal. Pakt het een balletje met ‘Treat’ dan mag het een (kleine) traktatie uitzoeken die je van tevoren hebt klaargezet. Pakt het kind een balletje met ‘Treat’ dan moet het een klein opdrachtje uitvoeren. Denk aan bv. ‘loop als een mummie’ , ‘trek een griezel gezicht’, ‘maak twee rondjes in de kamer’, ‘maak het geluid van een geest/spook’, enz..

Skelet in de maak
Koop in een speelgoedwinkel kleine plastic skeletten die je uit elkaar kunt halen. Kun je dit niet vinden dan print je op een groot vel papier een skelet uit. Plak de verschillende onderdelen op kartonnen kaartjes. Je kunt dit spel alleen laten spelen of in groepjes. Verstop de verschillende onderdelen van het skelet. Wie weet als eerste het hele skelet compleet te maken? Om het je makkelijk te maken vind je een afbeelding van een skelet hiernaast, je moet hem wel iets uitvergroten.

Appelhappen
Het hoort gewoon bij Halloween, een ouderwets spelletje appelhappen. Je hebt appels nodig en een grote teil of emmer met water. Doe het kind dat aan de beurt is een blinddoek voor en laat het naar de appels in de teil happen. (natuurlijk met de handen op de rug!) Een variant is om appels op te hangen, net als met koekhappen. Gebruik hiervoor niet al te grote appels (kinderappels) die je ieder aan een draad rijgt.

Heksenhoeddans
Laat de kinderen in een kring zitten. Zet het eerste kind een heksenhoed op. Je vindt ze voldoende in winkels rond deze tijd maar je kunt er natuurlijk ook eentje zelf maken. Zet muziek aan. Het eerste kind zet de hoed op het hoofd van het kind ernaast, deze geeft de hoed ook weer door aan het kind ernaast. Wie de hoed op heeft wanneer de muziek stopt is ‘af’ en moet buiten de kring wachten. Het kind dat als laatste overblijft is de winnaar.

Oogbollenestafette
Teken op een aantal pingpongballetjes oogbollen met watervaste stift. Balletjes van piepschuim kan ook, enige voorwaarde is dat de bolletjes niet te zwaar zijn. Verdeel de groep in tweeën (of meer wanneer de groep erg groot is). Verdeel iedere groep weer in twee groepen die een flinke afstand van elkaar moeten staat. Geef de eerste van een groep een lepel waarop je een ‘oogbol’ legt. Het kind rent met de oogbol op de lepel naar de overkant, daar wordt de ‘oogbol’ op een lepel van een groepsgenootje gelegd die weer terug moet rennen. Wie de ‘oogbol’ laat vallen moet weer opnieuw beginnen. Welke groep is het snelst?


Mummie maken
Verdeel de groep in groepjes van ongeveer 5/6 kinderen. Ieder groepje krijgt een flinke hoeveelheid toiletpapier. Een kind van de groep wordt aangewezen als ‘mummie’. De andere kinderen moeten proberen om de ‘mummie’ zo snel mogelijk te omwikkelen met het toiletpapier. Welke groep heeft als eerst zijn ‘mummie’ af?

Zwarte kat zonder staart
Teken op een groot vel papier een zwarte kat zonder staart, een oude rol behangpapier is hier ideaal voor. Maak verschillende kattenstaarten van zwart papier. Welk kind weet geblinddoekt de staart op de goede plek te prikken? Je kunt hiervoor echte prikkers gebruiken maar dubbelzijdig plakband is voor jonge kinderen een beter alternatief.

Maak Halloween compleet
Een speurtocht naar alles wat met Halloween heeft te maken. Maak van tevoren een kaart met daarop de namen van alle items die gezocht moeten worden of zet plaatjes op een groot vel papier. Verstop de items die je op de lijst hebt gezet. Wat maakt Halloween compleet: spook, spin, heks, pompoen, skelet, snoepjes, vleermuis, mummie, enz.. Je kunt speelgoedfiguren van plastic gebruiken maar ook gewoon kaartjes met afbeeldingen. Geef ieder kind een tas/mandje en laat het alle items op de lijst zoeken. Met een hele grote groep is het ondoenlijk om ieder kind een lijst te geven. Laat in het laatste geval de kinderen in een groep zoeken. Wie heeft als eerst zijn of haar ‘Halloweenlijstje’ compleet?


home
© feestjes.net, halloween kinderspelletjes