leuke geboorte tips
geboortekaartjes teksten
leuke geboortegedichtjes
leuke geboorte
geboorteplaatjes
geboortegedichtjes en meer
felicitatie geboorte plaatjes

leuk cadeau
feest oorkonde
leuk cadeautje
leuke cadeautips

geboortekaartjes maken
leuke geboortekaartjes

leuke babyshower tips
babyshower
babyshower uitnodiging
leuke babyshower spelletjes
babyshower feestartikelen
1001 leuke babyshower tips

geboorte feestartikelen
jongen geboren
meisje geboren
tweeling geboren

leuke geboorte knutsels
3D geboorte knipvel
deurhanger geboorte baby
geboorte jongen slinger
geboorte meisje slinger
knutsel geboorte broertje
knutsel geboorte zusje
lief geboorte knipvel
mobiel geboorte knipvel
nostalgisch geboorte knipvel
schattig geboorte knipvel
slinger geboorte baby
traktatie geboorte broertje
traktatie geboorte zusje
vrolijk geboorte knipvel

leuke geboorte kleurplaten
baby in kinderstoel
baby in wieg
baby meisje
baby met knuffel
baby met rammelaar
baby slaapt
baby speelt
geboorte jongen
geboorte meisje
lieve baby
meisje met speen
vrolijke baby

leuke geboorte plaatjes
geboorte meisje
geboorte jongen
geboorte meerling
felicitatie geboorte

leuke kraamfeest tips
kraamfeest feestartikelen
kraamfeest uitnodiging
Kraamfeest tips, leuke tips voor een kraamfeest. Steeds meer ouders kiezen voor een kraamfeest of babyborrel om de geboorte van hun baby te vieren. In plaats van weken kraamvisite, al het kraambezoek op één moment. Het is voor veel ouders de ideale oplossing. In de dagen na de bevalling kun je rustig bijkomen en genieten van de nieuwe samenstelling van je gezin. Daarna wil je natuurlijk dat iedereen dit nieuwste wereldwonder komt bekijken! We geven je enkele tips voor een leuk en gezellig kraamfeest of babyborrel.

Uitnodigingen: Een kraamfeest of babyborrel wordt meestal gegeven 4 tot 8 weken na de bevalling. Je kunt de uitnodiging hiervoor op het geboortekaartje laten drukken maar bedenk wel of je iedereen die een geboortekaartje ontvangt ook daadwerkelijk voor je kraamfeest wilt uitnodigen. Er zijn ook uitnodigingen speciaal voor een kraamfeest, vaak ook in de stijl van je geboortekaartje. Zet een duidelijke begin- en eindtijd op de uitnodiging. Daarnaast is een cadeautip geen overbodige luxe, zo voorkom je dat de baby overstelpt wordt met tientallen rompertjes maatje 56 en tientallen roze en blauwe knuffels.

Voorbereiding: de grootste tip: begin op tijd en voor de bevalling! Bedenk of je een feest thuis wilt geven, of je het feest zelf wilt organiseren, zoek je een leuke locatie ergens anders, laat je het door iemand organiseren en vooral….vraag hulp.

Eten & Drinken: Beschuit met muisjes natuurlijk! Op een kraamfeest of babyborrel wordt vooral zoetigheid geserveerd meestal in de kleuren roze of blauw. Wil je het houden bij thee/koffie en gebakjes of fris, wijn, een biertje en champagne. De keuze is helemaal aan jou. Denk wel aan voldoende drinken voor de allerjongsten.

De aller-leukste uitnodigingen voor een kraamfeest of babyborrel vind je hier

kraamfeest feestartikelen

Kinderen: Op een kraamfeest zijn vaak ook veel kinderen. Zorg voor een eigen plekje met een tafeltje waaraan ze eventueel kunnen knutselen of spelen. Leg wat kleurplaten neer, een doos met lego, puzzeltjes of kleine knutseltjes. Vraag een lieve (en geduldige) vriend(in) om een beetje op te letten. Geef de allerjongsten een rustig plekje waar ze eventueel een dutje kunnen doen.

Baby!: Het draait om de baby! Iedereen wil hem of haar wel even vasthouden of knuffelen maar het is de vraag of je kleintje hier blij van wordt. Maak hier samen duidelijke afspraken over. Je baby’tje kan ook gewoon in z’n kinderwagen of bedje blijven liggen en iedereen kan even een bewonderende blik werpen.

Foto’s en herinneringen: Je baby zal zich later niets herinneren van zijn of haar eerste grote feestje, daarom is het leuk om herinneringen aan dit feest te maken. Vraag iemand om foto’s te maken of vraag gasten die foto’s maken om deze naar je toe te sturen. Daarnaast kun je een album bij de voordeur leggen waarin gasten een wens voor de kleine kunnen schrijven. De kinderen kunnen een mooie tekening maken voor de baby.

Bedankjes: Het is gebruikelijk om gasten een aandenken aan het kraamfeest of de babyborrel te geven. Dat kan in de vorm van een kaartje dat je na het feest stuurt. Je kunt kleine snoepjes in tule verpakken en die uitdelen aan het eind van het feest. Online zijn ook verschillende kleine bedankjes te bestellen, eventueel met de naam van de baby.

We hebben ook de leukste versieringen voor een kraamfeest gevonden, neem maar eens een kijkje in deze winkel.


home
© feestjes.net, kraamfeest